Misja firmy

Od ponad 25 lat naszej rodzinnej firmie przyświeca jeden cel – tworzenie najlepszej jakości wędlin o wyjątkowym smaku. Z pełnym zaangażowaniem i pasją dążymy do tego, by zarówno konsumenci, jak i partnerzy handlowi bez wahania wybierali markę Tarczyński. Konsekwentnie podążamy wyznaczoną drogą.

Już teraz jesteśmy wiodącym producentem kabanosów w Polsce, a do tego pierwszego miejsca chcemy też dodać miejsce lidera w segmencie wędlin suchych i parówek. Nie ustajemy w zaspokajaniu potrzeb naszych – nawet najbardziej wymagających – klientów, zarówno w Polsce, jak i za granicą. Bogaty asortyment wędlin premium pozwala nam trafiać do różnego rodzaju gustów: od wielbicieli wyrafinowanych smaków kabanosów po smakoszy tradycyjnych polskich kiełbas i dojrzewających wędlin, ale także drobiu.

W 2013 roku Spółka Tarczyński SA zadebiutowała na rynku głównym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie. Pozyskane w wyniku emisji publicznej 45 mln zł pozwoliło nam zrobić kolejny krok naprzód – rozbudować i zmodernizować zakład produkcyjny w Ujeźdźcu Małym, który stał się tym samym jednym z najnowocześniejszych zakładów wędliniarskich w Europie.

Gdy przez chwilę nie skupiamy się na rozwoju Spółki – skupiamy się na rozwoju polskiego sportu! Jesteśmy głównym współsponsorem drużyny Panthers Wrocław – czołowej drużyny futbolu amerykańskiego w Polsce.

rozwiń  
zwiń  

Zakłady produkcyjne

Produkcja naszych wędlin odbywa się w trzech wyspecjalizowanych zakładach: w Ujeźdźcu Małym (tu produkowane są głównie wędliny suche, w tym nasze wspaniałe kabanosy), w Sławie (przede wszystkim klasyczne wyroby wędliniarskie, m.in. kiełbasy) oraz w Bielsku-Białej (gdzie wędzimy aromatyczne szynki).

Nasze zakłady są na bieżąco modernizowane i rozbudowywane – wierzymy, że tylko stawiając na rozwój i wykorzystanie najnowszych technologii, możemy sprostać nie tylko oczekiwaniom naszych partnerów biznesowych i konsumentów, ale także własnej ambicji przygotowywania produktów najwyższej jakości.

rozwiń  
zwiń  

Eksport

Naszych wędlin posmakować można nie tylko na rodzimym rynku.
Smak polskiej wędliny, zarówno pod marką Tarczyński, jak i marką SnackIT, poznawać mogą konsumenci na wielu rynkach zagranicznych.

Współpracujemy z takimi sieciami jak Sainsbury, Asda czy Carrefour
– na obszarze Europy Środkowo-Wschodniej i ogólnoeuropejskim.

Jeśli są Państwo zainteresowani współpracą lub mają pytania jej dotyczące – z chęcią rozwiejemy wszelkie wątpliwości.

Zapraszamy do kontaktu.

Tarczyński logistyka

Inwestując w ciągły rozwój, nie poprzestajemy wyłącznie na ciągłym doskonaleniu technologii produkcyjnej. Wiemy, jak ważne dla biznesu jest zaplecze logistyczne. Dzięki niezwykle rozwiniętemu Działowi Logistyki i Transportu możemy być w pełni elastyczni i – w zależności od potrzeb naszych kontrahentów – dostarczać towar do wybranych lokalizacji lub współpracować z dostawcami naszych partnerów.

Historia grupy

By zrozumieć naszą pasję i zaangażowanie – warto poznać ponad dwudziestopięcioletnią historię naszej wyjątkowej, rodzinnej firmy.

  1. Elżbieta i Jacek Tarczyńscy rozpoczynają działalność gospodarczą w Sułowie

  2. Nabycie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego w Trzebnicy

  3. Utworzenie spółki Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Tarczyński” sp. z o.o.

  4. Przekształcenie w spółkę akcyjną

  5. Przejęcie Spółdzielni Dobrosława

  6. Rozpoczęcie budowy nowego zakładu w Ujeźdźcu Małym

  7. Rozpoczęcie produkcji w zakładzie w Ujeźdźcu Małym
    Przeniesienie siedziby Spółki do Ujeźdźca Małego

  8. Nabycie spółki Starpeck

  9. Połączenie ze spółkami Dobrosława oraz Starpeck

  10. Giełda Papierów Wartościowych

  11. Nowa hala produkcji w Ujeźdźcu

  12. Wprowadzenie na rynek innowacyjnego produktu pod marką Snaxy – kabanosa w bułce

Aktualności

Klasyka na nowo. Do kabanosów klasycznych
– dołącza kabanos wołowy.

7 marca 2018

Nawet klasyka wymaga czasem świeżego spojrzenia. Dlatego teraz wśród dużych opakowań familijnych kabanosów klasycznych – znajdzie się zupełnie nowy smak: kabanos klasyczny wołowy.

Swój wyjątkowy smak zawdzięcza wysokiej zawartości mięsa – by powstało 100 gram tego kabanosa, potrzebne jest aż 155 gram najwyższej jakości wołowiny. A ta, jak wiadomo, uważana jest za jeden z najlepszych gatunków mięs.

Ten – jak pozostałe kabanosy z tej linii – średniej grubości przysmak sprawdzi się świetnie jako przekąska w ciągu dnia, ale też nie zawiedzie tych, którzy będą chcieli nim dopełnić zbilansowany posiłek dla swojej rodziny.

Na półkach znajdą się trzy warianty kabanosa klasycznego wołowego: 200g, 385g oraz wariant o zmiennej masie. Do wyboru, do smaku!

rozwiń  
zwiń